25 Nisan 2010 Pazar

İstanbul Yeşilköy Havacılık Müzesi




























Merhaba model uçak meraklıları bu hafta İstanbul Yeşilköy'de bulunana havacılık müzesindeydik.İsterseniz hemen bilgilere geçelim.


Bu arada müzeye giriş fiyatı da gayet makul


öğrenci:1.5 TL


tam:3 TL

not:fotoğraf makinesiyle girmek isterseniz 4-5 TL arası ücret ödemek zorundasınız.Askeri kimliği olanlara müzeye giriş ücretsiz.


Müze'ye gitme fikri orada bir çok maket uçak olduğunu öğrenmemle gelişti.Dilerseniz ulaşımdan başlayalım:
Otobüsle ulaşım:
İstanbul/Esenler Yeni Otogar’ında inildikten sonra belediye otobüsü veya servislerle Bakırköy’e, buradan da Halkalı istikametine giden banliyö trenine binilerek, Yeşilköy İstasyonu’nda inilip Hava Kuvvetleri Müzesine varılabilir.İkinci seçenek olarak Esenler Yeni Otogar’ın içinden geçen metro istasyonundan havalimanı yönüne giden tramvaya binilerek CNR (Uluslararası Fuar Merkezi) istasyonunda inilebilir.Taksi ile Hava Kuvvetleri Müzesi Komutanlığına varılabilir. CNR-Hava Kuvvetleri Müzesi Komutanlığı arası yaklaşık beş km’dir.

Denizyolu ile
İstanbul/Sarayburnu Limanına gelindikten sonra Sirkeci Tren İstasyonu’na yürünebilir. Halkalı istikametine giden banliyö trenine binilerek Yeşilköy İstasyonu’nda inilerek Hava Kuvvetleri Müzesi Komutanlığına ulaşılabilir. Denizyolu ile İstanbul/Yenikapı gelindikten sonra vapur iskelesinin karşısında bulunan Yenikapı Tren İstasyonu’na gidilerek banliyö trenine binilebilir. Yeşilköy İstasyonu’nda inilip Hava Kuvvetleri Müzesi Komutanlığına ulaşılabilir. İkinci seçenekolarak Yenikapı Vapur İskelesi’nin karşısında bulunan otobüs durağından Yeşilköy’e giden (72T nolu) belediye otobüsü ile Yeşilköy durağında inilip Hava Kuvvetleri Müzesi Komutanlığına ulaşılabilir.


Tren ile
İstanbul/Haydarpaşa tren istasyonuna gelindikten sonra vapurla Eminönü’ne geçilerek Sirkeci Tren İstasyonu’na gelinir. Halkalı istikametine giden banliyö trenine binilerek Yeşilköy İstasyonu’nda inilip Hava Kuvvetleri Müzesi Komutanlığına ulaşılabilir.Eminönü’ne gelindikten sonra ikinci seçenek olarak da Yeşilköy’e giden (81 nolu) belediye otobüsü ile Yeşilköy durağında inilerek Hava Kuvvetleri Müzesi Komutanlığına ulaşılabilir.


Havayolu ile

İstanbul/Atatürk Havalimanına gelindikten sonra, taksi ile Hava Kuvvetleri Müzesi Komutanlığına varılabilir.Atatürk Hava Limanı ile Hava Kuvvetleri Müzesi Komutanlığı arası yaklaşık 5 km'dir.


Özel araç ile

E-5 veya E-6 üzerinden Yeşilköy Atatürk Hava Limanı tabelası takip edilir, Havalimanı girişine kadar gelinerek buradan sahil yönüne devam edilir. İlk ışıklı kavşaktan sonra Hava Kuvvetleri Müzesi tabelası takip edilerek Hava Kuvvetleri Müzesine kolayca ulaşılabilir.


Ben otobüsle gitmeyi tercih ettim.Yeşilköy'de indim ve tren istasyonuna kadar yürüdüm.



Daha önce sitesin den de incelediğim üzere bir çok uçakla karşılaştım girişte.





Bu bölümü çıkışta incelemek üzere hemen maket uçakların olduğu kapalı müze bölümüne girdim.










İçeride binlerce maket....









Zeplinler,savaş uçakları,yolcu uçakları.































Kapalı müzede şehitlerimiz içinde genişçe yer ayırılmış.Onların kıyafetleri,kullandıkları eşyalar ...









ŞEHİT MUHSİN BATUR
































Müzede küçük bir bomba bölümü de var.





Gelelim açık hava bölümüne...


Özellikle uçaklar sıkıştırılmamış geniş bir alanda sergileniyor.Bir çok hava aracı var

yolcu helikopterleri,savaş helikopterleri,savaş uçakları,yolcu uçakları.Yalnız şöyle bir eksisi var.Uçakların kapısına asma kilit vurulmuş.Uçakların içine nöbetçi askerlerle girilse çok daha iyi olurdu.Sonuçta o uçakları bir daha yakından görme şansımız kısıtlı.

Market bölümünde ise hediyelik anahtarlar,normal fiyatlarından düşük maket uçaklar bulunmakta.Bende bir adet Harvard MK.4 aldım.

Dip not:Maket uçaklar dünyanın en iyi markalarından biri olan REVELL'e ait.Ve gerçeklerinin kopyası.Bende bir adet Harvard MK.4 aldım.

Genel olarak toparlarsak müze bizler için biçilmiş kaftanGidip görmenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Bilgi için:

resmi sitesi:http://www.hho.edu.tr/Muze/muze.htm


Hava Kuvvetleri Müzesi Komutanlığı
34149
Yeşilköy / İSTANBUL

Telefon
:
+90 212 663 24 90

Faks

+90 212 663 15 60

e-posta
havacilikmuzesi@hho.edu.tr



yazı ve fotoğraflar bana aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder